נערך לאחרונה
אין ספק שהטרנד של שמירה על איכות הסביבה הולך וצובר תאוצה רבה בשנים האחרונות, שכן עלינו להבין כי אנו חייבים לשמור על כדור הארץ ועל המשאבים שלו. אחד מהענפים בו קרו הרבה מאוד שיפורים ושינויים בתחום איכות הסביבה הוא ענף הבניה, עם הצגתו של הבית האקולוגי. מטרת בית שכזה היא לנצל את המשאבים הטבעיים עד כמה שרק ניתן, כמו אור השמש, רוח, מים ממוחזרים ועוד. רבים חושבים כי בית אקולוגי ששומר על תקן בנייה ירוקה יעלה לנו בסופו של דבר יותר כסף בשלב הבנייה, ולכן איננו משתלם. אולם בפועל, לאחר מספר שנים בית אקולוגי יעלה לנו פחות מבית רגיל, אם לוקחים בחשבון משתנים נוספים, פרט לתהליך הבנייה עצמו.
כיצד נחסוך בבניית בית אקולוגי?
ישנם הרבה מאוד פרמטרים שמסייעים לנו בנושא חיסכון בבנייה כאשר אנו בוחרים לבנות בית אקולוגי. המשאב המרכזי בו נחסוך הוא צריכת האנרגיה. כאשר אנו מתכננים את הבית, נדאג לקחת בחשבון מספר פרמטרים חשובים מאוד, למשל משטר הרוחות השורר באזור. כך נוכל לנצל את הרוח ולפתוח חלונות, במקום להשתמש במיזוג אוויר בכל שעות היממה בחודשי הקיץ.
מעבר לכך, נדאג גם לנצל את האור הטבעי של השמש, בכדי לחסוך בצריכת החשמל. בנוסף, נשקיע בבידוד איכותי לקירות, כדי לשמור על טמפרטורת החדרים לאורך זמן רב יותר.
כל אלה אמנם יעלו לנו מעט יותר בשלב בניית הבית, אך לאחר מספר שנים – נוכל להגיע לנקודת האיזון על ידי החסכון של הצריכה בחשמל. יתרה מכך, נחסוך גם בצריכת המים על ידי מאגרי מים אפורים מן המזגנים, בעיקר לצורך השקיית גינת הבית.