הרבה מאד מהשיח הציבורי היומיומי עוסק בחברות היי טק, בבועת ההיי טק ובמוצרים שלחברות ההיי טק שנטען שהם אלה שיביאו בשורה אמיתית לעולם במגוון רחב של תחומים. האדם הפשוט מן היישוב לא תמיד מבין לעומק על מה מדובר והוא יכול למצוא את עצמו שואל – מה זה בעצם ההיי טק ובמה מתעסקת תעשיית ההיי טק? מי עובד בזה ואיך בכלל מגיעים לתפקידים האלה? כיום אולי נראה מובן מאליו במה מדובר אך כאשר עוצרים רגע כדי להבין ולהיכנס לעובי הקורה – גם מי שהחשיב את עצמו ככזה שמעודכן ומבין עניין – עלול למצוא את עצמו מבולבל. מכאן שכדאי להבין בדיוק במה מדובר ולדעת מתי חברה או ארגון ייחשבו ככאלה שעוסקים בתעשיית ההיי טק ומתי לא. באופן כללי אפשר לומר שמדובר בחברות או ארגונים שעוסקים במוצרים טכנולוגיים, שפועלים באמצעות כלים מתקדמים ומסתמכים על עולם המחשוב לשם כך.
איך מגדירים את תעשיית ההיי טק?
יהיה מעניין מאד להפנות את השאלה הזאת כלפי אנשי מקצוע מנוסים מעולם היי טק שנחשבים למומחים בתחום, כמו אורי אלטר למשל. הם יגידו שמדובר בחברות שפועלות בזירה הבין לאומית, שמציעות מוצרים פיזיים או וירטואליים לארגונים ותחומי עיסוק אחרים, שהמוצרים שלהם היוו או עדיין מהווים פריצת דרך בתחום או התהליך שבהם הם לוקחים חלק ובאופן כללי אפשר לומר שהחברה מחפשת כל הזמן לגדול, להתפתח, להציע שירותים דומים או משיקים ובמקרים מסוימים אפילו מנסה להפוך את עצמה למונופול בתחום העיסוק שלה. המוצר עצמו יכול להיות רכיב תוכנה או חומרה, הוא יכול להיות קשור לאבטחת מידע או לשיפור ושדרוג תהליכים, לקיצור זמני המתנה או לאיתור תקלות או פגמים בתהליכים שונים. המוצר יכול להיות קשור לעולם התוכן מקצועי של חברה או ארגון אך יכול גם להיות קשור לתחום היקפי – הנהלת חשבונות, ארגון מידע שקשור בעובדים או ניהול המשימות של כל מי שמעורב בחברה.
העתיד של עולם ההיי טק
אין ספק שלמתבונן מן הצד נראה שתעשיית ההיי טק תלך ותתפתח עם הזמן. יש מגוון רחב של תפקידים שהיא מציע, רובם אמנם דורש ניסיון אך פה ושם אפשר למצוא גם משרות או תפקידים שפותחים דלת ומוצעים גם כתפקיד ג'וניור – כלומר כתפקיד התחלתי שאחריו אפשר להמשיך להתקדם הלאה ולהתברג בתפקידים מקצועיים בעלי אחריות רבה יותר. מי שכבר מכיר את עולם ההיי טק ומועסק בו כמה וכמה שנים יכול להעיד שהעובדים תמיד לוטשים עיניים לתפקידים מעניינים יותר, עם אופק התפתחותי מרגש וכמובן עם משכורות גבוהות שמאפשרות גמישות וקיום חיים ברמה גבוהה. את כל תעשיית ההיי טק מציעה וכמובן שהשאיפה היא שהתעשייה תמשיך לתפקד בצורה כזאת ועם הזמן יהיו לה חידושים והמצאות חדשים.